Kos Fly og Bd
Athen Fly
Athen Frge
Nyhedsmail


 

 

 

 
Transfer Kos til Leros og retur
(Du er her: Rejsen/Rejsen Kos med fly og båd)
Opdateret juli 2019


VIGTIGT NYT PR. 3. NOV. 2019
Udlejningen er standset - se på forsiden.
www.leros.dk bliver ikke opdateret


Denne side drejer sig om transfer, der passer med fly via Kos. Muligheder og ruter ændrer sig ofte, og vi hører ofte om SAS, Aegean og div. charter, men der er ofte andre.

Markedet er meget dynamisk - og grækernes horisont på sejlruter er også på dette punkt meget kortsigtet. Don't worry - og det gør vi så !


UDREJSE - Transfer Kos til Leros
Fra Kos by gar en rute med katamaran til bla. Leros. Men afgang plejer at være formiddag. Det er kun fint, hvis man ankommer med en rute der lander tidligt, tidligt. I sæsonen passer derimod mastehari ruten, læs her:

A): Leros Seaways - ny rute 2019

LINK til site  og download pdf af fartplan her
Kort fortalt:
Mandag + tirsdag + fredag fra Leros, Aghia Marina kl. 07.00, sejltid 1,5-2 timer.
Mandag + tirsdag fra Kos by kl. 15. Samt fredag fra Mastechari 14.30.
Billetter købes formentlig om bord. Tiderne burde kunne passe med charter og visse ruter. Dette er ruten vi har drømt om i mange, mange år.


B): Katamaran fra Kos by til Lakki på Leros.
Katamaran til Leros har i de seneste år afgang fra Kos by ca. kl. 11 og fra Leros, Aghia Marina ca. kl. 14.30.
Der kan købes billetter på stedet - lige før afgang ofte i en lille kiosk på havnen.
Fordel: hurtig næsten vippefri. Ulempe: passer det med jeres fly?


C:) Indenrigsfly Kos-Leros
Dette er Kongen af Transfer fra Kos : indenrigs Kos-Leros. Det var muligt i nogle år og med fflotte mellemlandinger. Vi håber det kommer igen - hold øje og tjek tider.

Overnatning på Kos
Det kan som sagt være nødvendigt med en overnatning på Kos. Men fortvivl ikke. Kos by rummer mange hyggelige oplevelser med marina og ruiner.  Der er masser af små gode familiehoteller i midtbyen. Vi har fået anbefalet Hotel Afendoulis.HJEMREJSE - Transfer Leros til Kos
A): Leros Seaways - se ovenfor. Det er en oplagt rute for rejse via Kos.
B): Katamaran fra Aghia Marina på Leros til Kos
Afgang fra Leros typisk kl. 14.30. Det betyder, at der kan være behov for overnatning på Kos den sidste nat, hvis man er på charter.TAXA
KOS:
Taxa har tlf. 22420 22777.
Turen til Kos City er på 25 km og kan tage ca. 45 min.
Turen til Mastehari er halvt så lang - mindre ræs, lidt færre euro :-)
Nogle chauffører kører pænt – andre ræser vildt. Siga-Siga, parakalo = Please, take it easy (og så lidt opkastelyde - det frygter de mest af alt !!)
LEROS:
I havnene holder der en række grå taxaer, og chaufførerne kalder kunder til sig og fordeler dem mellem sig. Vognene fyldes, så man kan komme sammen med andre. Det bliver det ikke billigere af.
På Leros har taxa 00302247023070 eller i Lakki 00302247022550. Men der mangler sjældent vogne, ellers ringer de selv efter flere. Adressen til Fanari er: ”Fanari in Spilia”
Priser:
Taksameter er lovpligtigt - men undlades ofte, selvom der er heftige bøder. Det er helt OK at insistere på at få tændt taksametret, men husk at der kan være tillæg for havn/nat/lufthavn, bestilling, meget bagage. Alle taxaer har en officiel vejl. prisliste også på engelsk, hvis I føler det tager overhånd. Lad ikke en taxatur tage det gode humør - ret skal være ret. Vi giver aldrig drikkepenge - de tager såmænd selv...

Forudbestilling af taxa på Leros - Petros full service
Både ved ankomst og til hjemturen kan I bestille taxa hos vores gode ven Petros. Han er rar og punktlig, og er der brug for flere biler, sørger han for det. Petros mobil: 0030 6932 3527 65. Petros har taksameter, som I kan vælge. Vi har ingen pris aftale eller rabat med Petros. Vi hører fra enkelte gæster om lidt rrunde priser, men det gælder alle taxaer. MEN HUSK at Petros oftest kører "down" til Fanari - og han kan hente jer dernede - og det er guld værd, og til stor fare for hans pæne bil i den ultra smalle passage - så måske koster denne manøvre lidt ekstra. Vi har i alle årene hørt talrige historier om hans super service og punktlighed - og han er vores nære ven siden den allerførste dag på Leros for 18 år siden.
 
Bemærk: Tider og priser, forsinkelser og ændringer kan vi ikke tage ansvar for.

© www.leros.dk

Oversigtskort - Kos City og Mastehari på Kos (OBS-flyvebåd er stoppet, heldigvis)